Als je de nieuwe single ’30, 40, 50 jaar’ van Erik van Klinken beluistert kan het je niet ontgaan dat de accordeon een belangrijke rol heeft gekregen. Deze taak heeft Manfred Jongenelis op zich genomen en mede daardoor is het nummer heel erg vrolijk. Zoals gewoonlijk is Jeroen Dirksen verantwoordelijk voor het arrangement.

Erik is de 50 al gepasseerd. ‘Als je 30, 40 of 50 bent geweest wordt het leven één groot feest. Elk weekend sta ik meerdere keren op het podium en altijd is het feest. Ik mag dan lekker zingen en het publiek vermaken. Daar geniet ik van. Als ik aan vroeger denk en kijk hoe mijn vader erbij liep en leefde toen hij 50 was, dan is het tegenwoordig wel wat anders. De tijd is gewoon heel anders. Vroeger was je met 50 oud en tegenwoordig begint het leven dan pas’, aldus Erik.

In het lied wordt bezongen dat de jaren snel voorbij vliegen. ‘Ik ben geen 20 meer, en als ik in de spiegel kijk, dan denk ik telkens weer…alweer wat kilootjes erbij, maar ach, dat staat me goed. Als ik het zelf mag zeggen, ik heb me nog nooit zo goed gevoeld. Een pakkende tekst die voor de oudere jeugd heel herkenbaar is’, meent Erik.

De clip is opgenomen in ‘Het Café’ te Nieuw Amsterdam door Ger Oerlemans. ‘We hebben een oude Ford Mustang gehuurd en drie dames die altijd terzijde staan van Roy Donders hebben gefigureerd. Waar ik ook erg blij mee ben is dat de jongens van Mooi Wark een gastrol spelen. Als ik dan het café uitloop, stelen de jongens mijn auto’, verklapt van Klinken.

De single verschijnt op 30 mei 2018 op het label van Storm Records. Meer info: Info: Erikvanklinken.nl / Erik van Klinken op Facebook. Boekingen: Feestartiesten.nl / +31 (0)72 5054229